Alto Moncayo 2013

13 Sep  0 General

Alto Moncayo és un vi negre D.O. Campo de Borja elaborat pel celler que té el mateix nom i que es va crear en el 2002 amb l’objectiu de convertir-se en referent mundial de vins de Garnatxa d’alta qualitat.

Alto Moncayo va ascendir a l’elit dels vins espanyols quan va aconseguir amb la seva anyada 2007 els envejats 100 punts Parker, convertint-se així en el primer i únic fins al moment a aconseguir-ho en aquesta denominació. I no solament això, sinó que va repetir la mateixa puntuació amb la seva anyada 2009. Solament hi ha tres vins espanyols que han aconseguit aquesta prestigiosa qualificació i l’Alto Moncayo és un d’ells.

Alto Moncayo s’elabora amb raïms de la varietat Garnatxa que procedeixen de vinyes velles d’entre 40 i 70 anys plantades als peus de la muntanya Moncayo que se situa a 2315 metres d’altitud i és el punt més alt de la Serralada Ibèrica. Les vinyes estan plantades a una altitud d’entre 500 i 800 metres, sota la influència d’un clima continental molt fred i sec i d’un vent del nord-oest que ajuda a evaporar les escasses precipitacions que es produeixen. Aquests factors fan que la maduració de la fruita es produeixi de manera molt pausada, aconseguint un sabor més intens. A més a més, el raïm és excepcional ja que creix en uns terrenys molt pedregosos.

Alto Moncayo és un vi concentrat, potent, amb molta fruita i una gran mineralitat. El seu color és de cirera picota granada. Té una notable complexitat al nas amb aromes de fruita negra i balsàmics. En boca té una bona estructura i és saborós: especiat, afruitat i amb torrats cremosos.

Vine a la Borda Vella a tastar aquest vi que pertany a l’Olimp dels vins espanyols.

Comments are closed.