Blog

Aqui trobareu les novetats i les notícies del restaurant Borda Vella, per tenir un contacte més proper amb els nostres clients.

Macán Clàssic

Tasta el germà petit de Macán, el Vega Sicilia per excel·lència, a la Borda Vella!
Macán Clàssic s’elabora de la mateixa manera i amb els mateixos vinyers, 100% tempranillos d’entre 35 i 90 anys, que el seu germà, fins i tot el procés de criança és igual, durant 15 mesos en roure francès.

I com és? A la vista té un color cirera amb tons granats. Quan l’oloris notaràs una explosivitat i una important presència de fruites vermelles madures, especies i notes balsàmiques, en canvi la fusta que s’ha utilitzat per elaborar el vi també la sentiràs però d’una manera molt subtil. A la boca veuràs que la seva textura és extremadament fina, voluptuosa i elegant. Notaràs que t’acaricia i que no és gens agressiu.

A la guia Parker el Macán Clàssic va aconseguir 92 punts i a la Peñin 95.

Gaudium 2011

Aquest vi és el fruit de l’experiència acumulada de cinc generacions diferents. Enrique Forner, va fundar el celler Marquès de Càceres en 1970, va aprendre amb el seu pare i el seu avi sobre la creació dels vins. Aquests coneixements, juntament amb els quals va adquirir durant el seu exili en la Guerra Civil a França, són els que més tard va heretar la seva filla i propietària actual del celler, Cristina Forner. Ella va ser la clau en la internacionalització dels vins Marquès de Càceres que ara estan disponible en més de 130 països.

En el seu temps a França la família va adquirir la influència dels cellers francesos: vins rics en matisos, complexos, però alhora harmoniosos i elegants. De fet, per crear la primera anyada del Gaudium Enrique Forner va demanar l’assessorament de Michel Rolland, l’enòleg més influent del moment a Bordeus.

El Gaudium té un color fosc i intens i en el nas és profund, amb notes de picota, mora, espècies dolces i un fons balsàmic amb un suau torrat. El tast desvetlla cos, fruita madura i elegància. Els raïms utilitzats són 95% tempranillo i 5% graciano. Aquest vi solament s’elabora en les anyades més excepcionals per garantir la seva gran qualitat.

La propera vegada que vinguis a la nostra borda demana’ns aquest vi que et submergirà en el més pur plaer, fent homenatge al seu nom que en llatí significa “goig”.

Alto Moncayo 2013

Alto Moncayo és un vi negre D.O. Campo de Borja elaborat pel celler que té el mateix nom i que es va crear en el 2002 amb l’objectiu de convertir-se en referent mundial de vins de Garnatxa d’alta qualitat.

Alto Moncayo va ascendir a l’elit dels vins espanyols quan va aconseguir amb la seva anyada 2007 els envejats 100 punts Parker, convertint-se així en el primer i únic fins al moment a aconseguir-ho en aquesta denominació. I no solament això, sinó que va repetir la mateixa puntuació amb la seva anyada 2009. Solament hi ha tres vins espanyols que han aconseguit aquesta prestigiosa qualificació i l’Alto Moncayo és un d’ells.

Alto Moncayo s’elabora amb raïms de la varietat Garnatxa que procedeixen de vinyes velles d’entre 40 i 70 anys plantades als peus de la muntanya Moncayo que se situa a 2315 metres d’altitud i és el punt més alt de la Serralada Ibèrica. Les vinyes estan plantades a una altitud d’entre 500 i 800 metres, sota la influència d’un clima continental molt fred i sec i d’un vent del nord-oest que ajuda a evaporar les escasses precipitacions que es produeixen. Aquests factors fan que la maduració de la fruita es produeixi de manera molt pausada, aconseguint un sabor més intens. A més a més, el raïm és excepcional ja que creix en uns terrenys molt pedregosos.

Alto Moncayo és un vi concentrat, potent, amb molta fruita i una gran mineralitat. El seu color és de cirera picota granada. Té una notable complexitat al nas amb aromes de fruita negra i balsàmics. En boca té una bona estructura i és saborós: especiat, afruitat i amb torrats cremosos.

Vine a la Borda Vella a tastar aquest vi que pertany a l’Olimp dels vins espanyols.