Blog

Aqui trobareu les novetats i les notícies del restaurant Borda Vella, per tenir un contacte més proper amb els nostres clients.

Alto Moncayo 2013

Alto Moncayo és un vi negre D.O. Campo de Borja elaborat pel celler que té el mateix nom i que es va crear en el 2002 amb l’objectiu de convertir-se en referent mundial de vins de Garnatxa d’alta qualitat.

Alto Moncayo va ascendir a l’elit dels vins espanyols quan va aconseguir amb la seva anyada 2007 els envejats 100 punts Parker, convertint-se així en el primer i únic fins al moment a aconseguir-ho en aquesta denominació. I no solament això, sinó que va repetir la mateixa puntuació amb la seva anyada 2009. Solament hi ha tres vins espanyols que han aconseguit aquesta prestigiosa qualificació i l’Alto Moncayo és un d’ells.

Alto Moncayo s’elabora amb raïms de la varietat Garnatxa que procedeixen de vinyes velles d’entre 40 i 70 anys plantades als peus de la muntanya Moncayo que se situa a 2315 metres d’altitud i és el punt més alt de la Serralada Ibèrica. Les vinyes estan plantades a una altitud d’entre 500 i 800 metres, sota la influència d’un clima continental molt fred i sec i d’un vent del nord-oest que ajuda a evaporar les escasses precipitacions que es produeixen. Aquests factors fan que la maduració de la fruita es produeixi de manera molt pausada, aconseguint un sabor més intens. A més a més, el raïm és excepcional ja que creix en uns terrenys molt pedregosos.

Alto Moncayo és un vi concentrat, potent, amb molta fruita i una gran mineralitat. El seu color és de cirera picota granada. Té una notable complexitat al nas amb aromes de fruita negra i balsàmics. En boca té una bona estructura i és saborós: especiat, afruitat i amb torrats cremosos.

Vine a la Borda Vella a tastar aquest vi que pertany a l’Olimp dels vins espanyols.

Victorino 2008

Teso La Monja es va fundar al 2007 i un any més tard va sortir el primer Victorino d’aquest nou celler D.O. Toro. Un vi que com tots els de la zona transmet elegància, subtilesa, frescor i el màxim potencial de la mineralitat de les terres on es realitza el cultiu.

Aquest mateix celler també elabora el famós Alabaster, així com l’Almirez i el Romantico, que també trobaràs al nostre restaurant. Els crítics més famosos del món diuen que Victorino no té res a envejar al seu conegut germà, ja que el dos tenen una puntuació Parker del 95 i un 97 en la de Peñin. A més a més recentment Victorino va rebre l’elogi de la cèlebre revista britànica “Decanter”, el seu jurat va reconèixer aquest vi com el millor negre del nord d’Espanya.

La seva vinificació és molt precisa, amb diferents dipòsits per a la fermentació alcohòlica, i amb fermentació malolàctica i criança en barril nova de roure francès perquè la qualitat excepcional de la fruita es traslladi al vi.

Vine a la Borda Vella a tastar Victorino 2008 que a la vista és de color cirera amb tonalitats granades, al nas és complex, amb notes de fruites madures, regalèssia i herbes aromàtiques, i a la boca és potent, saborós, elegant i concentrat.

Ekam Essència

Ekam Essència és un vi blanc de la varietat Riesling elaborat per la bodega Castell d’Encús a la DO Costers del Segre. Aquest celler és un projecte especial amb una història que busca recuperar i retornar a la terra als seus orígens, el seu enòleg Raúl Bobet buscava elaborar grans vins d’alta qualitat en terrenys que poguessin reduir els efectes del canvi climàtic en els vinyers de l’àrea dels Pirineus Catalans.

Castell d’Encús es mostra després d’una important massa boscosa. La finca compta amb una ermita i antigues premses de fermentació de raïm excavades en les roques pels monjos de l’ordre hospitalària (s.XII), que fan del lloc tingui un entorn privilegiat i màgic.

Ekam, que significa “unitat” en sànscrit, és un vi que ha recuperat l’esperit de la viticultura de muntanya: clima extrem, adaptació, tradició monàstica i pau. El País Semanal el descriu com “la copa que Bobet ofereix per explicar-nos que la unitat és un cercle i que el final penja del principi: el prat és la flor blanca a la primavera, dolça i àcida. El vessant és la frescor de l’aigua del desglaç. La fruita és el llimoner i la pera que arriben del mercat. L’àguila blanca és l’acidesa: mirada aguda que talla l’aire i viu ja en els ulls de Raúl.”

Vine a la Borda Vella a tastar aquest vi que al nas té notes minerals, cítriques i records d’hidrocarburs i en la boca és molt glicèric amb infinitat de matisos propis dels Rieslings de clima fred i verema tardana, té una bona acidesa i postgust llarg.