Ekam Essència

14 Jul  0 General

Ekam Essència és un vi blanc de la varietat Riesling elaborat per la bodega Castell d’Encús a la DO Costers del Segre. Aquest celler és un projecte especial amb una història que busca recuperar i retornar a la terra als seus orígens, el seu enòleg Raúl Bobet buscava elaborar grans vins d’alta qualitat en terrenys que poguessin reduir els efectes del canvi climàtic en els vinyers de l’àrea dels Pirineus Catalans.

Castell d’Encús es mostra després d’una important massa boscosa. La finca compta amb una ermita i antigues premses de fermentació de raïm excavades en les roques pels monjos de l’ordre hospitalària (s.XII), que fan del lloc tingui un entorn privilegiat i màgic.

Ekam, que significa “unitat” en sànscrit, és un vi que ha recuperat l’esperit de la viticultura de muntanya: clima extrem, adaptació, tradició monàstica i pau. El País Semanal el descriu com “la copa que Bobet ofereix per explicar-nos que la unitat és un cercle i que el final penja del principi: el prat és la flor blanca a la primavera, dolça i àcida. El vessant és la frescor de l’aigua del desglaç. La fruita és el llimoner i la pera que arriben del mercat. L’àguila blanca és l’acidesa: mirada aguda que talla l’aire i viu ja en els ulls de Raúl.”

Vine a la Borda Vella a tastar aquest vi que al nas té notes minerals, cítriques i records d’hidrocarburs i en la boca és molt glicèric amb infinitat de matisos propis dels Rieslings de clima fred i verema tardana, té una bona acidesa i postgust llarg.

Comments are closed.